matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczanie sinusa i cosinusa z tangensa
shd:
tgx=2 I ćw. sin=? cos=? jak z tangensa obliczyć sinus i cosinus
11 mar 21:12
Bogdan:
Rozwiąż układ równań: 1. sinx/cosx = 2 2. sin
2
x + cos
2
x = 1
11 mar 21:20