6! / 3! x 3! = jak tę silnie rozwiązać? w sensie taki, że nie umiem jej skracać
Sławek: 6! / 3! x 3! = jak tę silnie rozwiązać? w sensie taki, że nie umiem jej skracać
18 paź 22:41
ICSP: | 3! * 4 * 5 * 6 | |
| = |
| 3! * 1 * 2 * 3 | |
18 paź 22:42
SŁAWEK:
30 paź 12:08
Hiromi_Ise: nie widzę problemu, jest dokładnie tak jak ICSP napisał:
6! = 1*2*3*4*5*6 lub co jest wygodniejsze w tym przypadku 6! = 3!*4*5*6
te w mianowniku też rozpisujesz i możesz skracać, bo i w liczniku i w mianowniku jest mnożenie.
30 paź 12:16
sushi_ gg6397228:
nie ma nawiasow wiec kolejnosc wykonywania dzialan
30 paź 14:34