Wiadomo, że P(A) = 1/3 , P(B) = 1/2, P (A ∪ B) = 2/3 dla pewnych zdarzeń A i B.
Sławek: Wiadomo, że P(A) = 1/3 , P(B) = 1/2, P (A ∪ B) = 2/3 dla pewnych zdarzeń A i B. Wówczas P (A∩B)
wynosi:
Jak to wgl. ugryźć, zacząć i rozwiązać?
18 paź 22:06
Jack:
wzór P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)
18 paź 22:07
Sławek: a mogłbyś mi to rozpisać?
18 paź 22:14
agata: Podstaw do wzoru dane liczby i rozwiąż równanie
18 paź 22:16
Sławek: ok ok. juz rozumiem, to zwykłe podstawianko. dziękuje
18 paź 22:17
Eta:
P(A∩B)=P(A)+P(B)−P(AUB) = ...........
18 paź 22:18
kasia: wiadomo że P(A)=1/3, P(B)= 1/2 ,P(A∪B)=2/3 wówczas P(A∩B) jest równe : jak to obliczyć
14 mar 20:12
k.k: O zdarzeniach losowych A i B wiemy że : P(A) = 1/3 , P(B)=1/2 ,P(A ∩ B) =1/4
.Oblicz P(A’), P(B), P(A ∪ B),P(A\B).
27 mar 16:56
F&M:
@k,k
P(A')=1−P(A)
P(B')=1−P(B)
P(A u B)=P(A)+P(B)−P(A n B)
P(A\B)=P(A)−P(A n B)
27 mar 17:20