matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie z pierwiastkiem
rovni:
Rozwiąż równanie: 2x − 3
√
x−8
= 25
18 paź 21:15
ICSP:
2x − 16 − 3
√
x−8
− 9 = 0 t =
√
x−8
2t
2
− 3t − 9 = 0 równanie kwadratowe dla ciebie. Pamiętaj aby później wrócić do podstawienia
18 paź 21:17