Zbiorem wartości funkcji kwadratowej f(x) = x^2 - 4 jest:
Słaaawek: Zbiorem wartości funkcji kwadratowej f(x) = x
2 − 4 jest:
Wyliczyłem Δ oraz x1 i x2. Zaznaczyłem na osi −2 oraz 2. Parabola uśmiechnięta bo 1 dodatnie.
Ale jak mam zaznaczyć zbiór, skoro niewiem czy chodzi o > od 0 czy o < od 0
18 paź 21:11
Słaaawek: hmm?

pomoze ktos?
18 paź 21:14
Słaaawek: :(
18 paź 21:17
aa:

f(0) = −4
koślawo mi wyszło
zbiór wartości to
y ∊ <−4 ; +
∞)
18 paź 21:18
Słaaawek: ale dlaczego f(0) = − 4 ?
18 paź 21:21
Eta:

ZW=
<−4,∞)
18 paź 21:22
Słaaawek: hmm?
18 paź 21:22
aa: f(X) = X2 − 4
f(0) = 02 − 4
18 paź 21:22
Słaaawek: niewiem skad to −4 dalej
18 paź 21:23
MTM: Bo jak masz f(x) i za ten x wstawisz 0 to masz f(0)=02−4 wiec wychodzi na to że f(0)=−4
18 paź 21:23
18 paź 21:24
Słaaawek: rozumiem.
18 paź 21:26
nela: f(x) 2x−3x−9 nie wiem jak to onliczyc i sporzadzic wykres
7 sty 13:47
wredulus_pospolitus:
nela:
1) wyznacz miejsca zerowe (Δ policz i x1 i x2)
2) wyznacz xwierzcholka oraz ywierzcholka
3) rysujesz
7 sty 13:54