Zespolone
Vizer:

Jako, że nie mam jeszcze doświadczenia w operacjach na liczbach zespolonych to mam zrobione
zadanie i bardzo bym prosił o wskazanie ewentualnych błędów, Z góry dziękuję

Mamy: Oblicz.
arg(−2+2i)
|z|=2
√2
| | 3π | |
Z wykresu można odczytać, że φ= |
| spełnia zadanie.(Nie dało radę ustawić na rysunku φ, |
| | 4 | |
więc jest δ)
| | 3π | |
Więc arg(−2+2i)= |
| +2kπ |
| | 4 | |
18 paź 20:51
Trivial:
φ jest z ćwiartki II
| | π | | π | |
Zatem: φ = |
| + |
| = OK. |
| | 2 | | 4 | |
18 paź 20:54
xXx: jak tam kartkówka Vizer

? bo u mnie niekoniecznie
18 paź 20:56
Vizer: Dzięki Trivial za sprawdzenie.
18 paź 20:58
Vizer: U mnie niekoniecznie z dużymi literami

Ale z tego co wiem, nie poszła wielu osobom...
18 paź 20:59
Trivial: Z czego kartkówa? <:
18 paź 21:18
Vizer: Ze wstępu do infy, żebyś zobaczył to zadanie...
18 paź 21:21
Trivial: Zapodaj.
18 paź 21:23
xXx: Proszę napisać program, który dla wczytanego naturalnego n odpowie na pytanie(TAK/NIE) czy
istnieje chociaż jeden niemalejący podciąg 4 kolejnych cyfr(czytane od lewej do prawej) (w
reprezentacji tej liczby w systemach od 2kowego do 8kowego).
18 paź 22:25
Vizer: Oj to było jakoś tak: wczytaj naturalną liczbę n, i przedstaw tą liczbę w reprezantacji od 2 do
8, gdzie maksymalny podciąg jest równy 4,To nue jest dokładnie, bo zadanie było dłuższe i nie
pamiętam..
Może xXx szybciej.
18 paź 22:27
Vizer: O widzisz

ja po dwóch browcach i ciężko mi myśleć
18 paź 22:27
xXx: ha no ja tez, ale to zadanie mi sie wrylo w pamiec jak sie w nie wpatrywalem dzisiaj 10 minut
18 paź 22:29