matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy! :( jutro mam to na kartkówce a nie wiem jak to zrobić :(
Rybencja:
√
7
Znajdź wartość pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta α, wiedząc że cosα=
4
18 paź 20:01
ICSP:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1540.html
18 paź 20:03
aa:
sin
2
α + cos
2
α = 1 z tego podstaw za cos to co masz i sin wyjdzie
7
sin
2
α = 1 −
16
9
sin
2
α =
16
sinα
tgα =
cosα
18 paź 20:04
kachamacha:
poszukaj z Pitagorasa trzeciego boku i potem obliczysz resztę funkcji
18 paź 20:04
Rybencja:
dzięki!
18 paź 21:38