bardzo prosze o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! PILNE!!!!!!
goya171: 1. log40 − log4
oblicz:
2.ile jest wszystkich liczb dwucyfrowych. których pierwsza liczba jest parzysta

3.12%liczby x jest równe 48 wówczas:
A)x=0.576 B) x=5.76 C) x= 4000 D)x=400
4.licza 1000000000000116 jest podzielna przez A 9 B.5 c.4 D.3
18 paź 19:29
krystek: 1)log(ab)= loga−logb
2)a−1=2 an=99
3) podstawa procent z liczby
4) podzielnośc przez 4
18 paź 19:34
krystek: Tzn cecha podzielności przez 3,4,9?
18 paź 19:36
goya171: ale właśnie jak to policzyć ze dzieli sie przez 4
18 paź 19:39
ICSP: nie musisz liczyć. Wystarczy że wykażesz to za pomocą cechy podzielności.
18 paź 19:39
krystek: A jaka jest cecha podzielności przez 4? Zadałam pytanie poszukaj w podręczniku.
18 paź 19:41
goya171: ahhaaa już wiem o co chodzi to znaczy ze 2 ostatnie cyfry musza byc podzielne przez 4 tak?
18 paź 21:51
Sławek: w 1. zadaniu, wynik jest 1.
18 paź 21:53
Sławek: 10*
18 paź 21:53
Sławek: kurna jak tu sie edytuje
18 paź 21:54
Sławek: wynik jest 1
18 paź 21:54
krystek: log1010=1 inaczej być nie może!
18 paź 21:58
goya171: mam jeszcze takie pytanko
Liczba (
√7 − 2 )
2
dlaczego jest równa 11−4{7}

?
18 paź 22:00
goya171: tam jest √7 na końcu
18 paź 22:01
krystek: A rozpisz wg wzoru (a−b)2=..
18 paź 22:04
goya171: czyli to bedzie (
√72 + 2 *
√7 * (−2) +(−2)

?
18 paź 22:11
katarzynka: Liczba (√7 − 2 )2
dlaczego jest równa 11−4{7}
rozwiązanie:
(√7)2−2*2*√7+4=7−4√7+4=11−4√7
24 lis 15:50
matematyczka: mam pytanie skąd są te zadania? z ksiązki ? jeśli tak to jakiej?
24 lis 17:48
matematyczka: mam pytanie skąd są te zadania? z ksiązki ? jeśli tak to jakiej?
24 lis 17:48
5-latek: To jest post z 2011r wiec trudno będzie
24 lis 22:41