matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownania
KRYSPIN:
PROSZE POMOCY MUSZE MIEC TO NA JUTRO a) ⎧ x−5y=1 ⎩ x+2y=2 b) ⎧ 2x+3|y|=13 ⎩ 3x−y=3
18 paź 19:14
Paula:
a)
⎧
x=1+5y
⎩
1+5y+2y=2
⎧
x=1+5y
⎩
7y=1
⎧
x=1+5y
⎩
y=
1
7
⎧
x=1+5*
1
7
⎩
y=
1
7
⎧
x=1+
5
7
⎩
y=
1
7
⎧
x=1
5
7
⎩
y=
1
7
18 paź 19:21
KRYSPIN:
dzieki Paula
18 paź 19:39