matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rysunek tylko
kkkkk:
Siedem krawędzi graniastosłupa trójkątnego prostego ma długość 13, a pozaostałe dwie krawędzie mają długość 10. Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej graniastosłupa. prosze o pomoc w rysunku
18 paź 19:06
agata:
a=H=7, b=13, x=6,5 x
2
+h
2
=a
2
1
P
p
=
b*h
2
V+P
p
*H P
c
=2P
p
+P
b
P
b
=2a
2
+ab
18 paź 19:21