matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc!
:P:
Która z podanych dwóch liczb jest większa? Ile razy większa? a=12
1
0
b=24
5
18 paź 18:11
Sławek:
a=12
1
0=(6*2)
1
0=6
10
*2
10
b=24
5
=(6*4)
5
=6
5
*4
5
=6
5
*(2
2
)
5
=6
5
*2
10
a
6
10
=
=6
5
=7776
b
6
5
18 paź 20:07
aa:
https://matematykaszkolna.pl/forum/105957.html
18 paź 20:08