matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Mirambel:
zad.1
x
−2
y
−1
+ x
−1
y
−2
+ x
3
(x
2
−2xy+y
2
)
−2
x
−2
−y
−2
zad.2 wykaz, ze liczba 291
8
+ 3 * 291
4
−4 jest podzelna przez 20.
18 paź 17:39
Święty:
2) 291
4
=t t
2
+3t−4 Δ=25
√
Δ
=5 t
1
=−4 t
2
=1 (t−1)(t+4)=(291
4
−1)(291
4
+4)=...
18 paź 17:43