matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Napisz postać iloczynową i kanoniczną nstp. funkcji
Wojcieechh:
a) y=−2x
2
+5x+7 b) y=x
2
+4x+4 c) y=3x
2
−6x d) y=2x
2
+x+1 e) y=−2x
2
+4x+5 Proszę o pomoc i szybki szkic rozwiązania powyższych zadań. Dziekuję
18 paź 17:17
Święty:
Proszę
https://matematykaszkolna.pl/strona/i7.html
18 paź 17:18
Wojcieechh:
up
18 paź 17:32
Wojcieechh:
pocałujcie mnie gdzieś z taką pomoca loooolΩ←→∫ΩΔγααβ≈≠≠⊂
18 paź 18:11