matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
malwinaa:
rozwiaz nierwonosc −12x
2
−x+1<0
18 paź 17:11
Kut:
Δ=49 x
1
=7+1/−24=−1/3 x
2
=−7+1/−24=1/4 −12(x+1/3)(x−1/4)<0 x∊(−
∞
;−1/3)u(1/4;+
∞
)
18 paź 17:41