jednostki
asdas: zamieńcie mi na m/s HELP

50cm/min
650 cm/min..
18 paź 16:56
agata: 50 cm/min = 0,5 m / 60 s = 8 m / s
650 cm/min = 6,5 m / 60 s = 0,1 m / s
18 paź 17:15
karol: 50cm/s = 50 100cm/60s = 5000 : 60 = 83 m/.min
18 paź 17:15
karol: Dane:
v1 = 50 m/min
v2 = 650 cm/min
Δt = 10 ms = 0,01 s
Szukane:
a
v1 = 0,5 m /min
v2 = 6,5 m /min
a = Δv/Δt =(v2 − v1) / Δt = (6,5 − 0,5) / 0,01 = 600 m/(min * s) = 600/60 =
10 m/s²
18 paź 17:17
asdas: od kiedy kur... 50 cm/min jest wieksze od 650 cm/min .....

prosze o dalsze wypowiedzi...
tam jest
50 cm / minute ile to metrów na s..
650 cm / minute... ile to m/s
18 paź 17:22
Sławek:
50cm/min=0,008333 m/s
650 cm/min=0,1083 m/s
18 paź 17:30
agata: pierwsza odpowiedz jest dobrze
18 paź 17:31
asdas: z jakiej racji pierwsza jest dobrze jak to niemożliwe zeby predkosc 650 cm/min byla mniejsza
od 50cm/min
18 paź 17:34
Denio: 50 cm/min = 0,5 m/60s = 0,008(3) m/s
650 cm/min = 6,5 m/60 s = 0,108(3) m/s
18 paź 17:39