matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozkład wielomianów
kasia :):
−4x
3
− 4x
2
+ 3x
18 paź 16:43
M:
8 mar 07:32
Mei Lin:
W(x)=−4x
3
−4x
2
+3x W(x)=x(−4x
2
−4x+3) −4x
2
−4x+3 Δ=16+48=64
4−8
1
x
1
=
=
−8
2
4+8
12
3
x
2
=
=
=−
−8
−8
2
1
3
−4x
2
−4x+3=−4(x−
)(x+
)
2
2
8 mar 09:30