matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz krawędz czworościanu foremnego
nina:
oblicz krawędz czworościanu foremnego jeśli wysokość czworościanu ma dł 6cm
18 paź 15:39
Bogdan:
1
R =
a
√
3
3
3
6
2
+ R
2
= a
2
⇒ 36 +
a
2
= a
2
⇒ .....
9
18 paź 15:47