Wykres
Monika: Przedstaw graficznie zbiór punktów, których współrzędne spełniają warunki:
sin(y − 2x) = 0, x∊<−2π, 2π>, y∊<−2π, 2π>
Nie mam kompletnie na to pomysłu
18 paź 15:12
Monika: Pomocy
18 paź 15:44
Monika: Pomocy
18 paź 16:08
Monika: Pomocy
18 paź 16:37
%25253Cb%25253EMonika%25253A%25253C%25252Fb%25253E%252520Pomocy%25250A%25250A
18 paź 18:42
Monika: Pomocy
18 paź 20:49
Monika: Muszę mieć to zadanie na jutro
18 paź 21:00
Monika: Muszę mieć to zadanie na jutro
18 paź 21:24
Monika: Pomocy
18 paź 23:25
Godzio:
y − 2x = kπ ⇒ y = 2x + kπ
I rysuj, dla k = 0, k = 1, k = 2, nie wiem ile dokładnie tych k trzeba sprawdzić, jak Ci się
chce i dasz radę to możesz to zadanie poszukać bo pamiętam że to robiłem, i trzeba rysować w
tych przedziałach, zdaje się, że wyjdzie jakaś kratownica
18 paź 23:29
Monika: A wiesz może jak zrobić to zadanie:
"Dane są ciągi arytmetyczny(a,x,b) i geometryczny (a,y,b) o dodatnich wyrazach. Wykaż, że suma
ciągu arytmetycznego jest nie mniejsza niż suma ciągu geometrycznego.
Dochodzę do momentu:
y
2 = ab
I dalej nie wiem co
18 paź 23:34
Godzio:
a + x + b ≥ a + y + b
y =
√a + b (y > 0)
Pokaż zatem: że
| | a + b | |
x ≥ y ⇒ |
| ≥ √ab ⇒ a − 2√ab + b ≥ 0 ⇒(√a − √b) ≥ 0 |
| | 2 | |
18 paź 23:43