matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W zbiorze liczb zespolonych rozwiąż równania
Wojtek:
W zbiorze liczb zespolonych rozwiąż równania d) z
2
=3ź=0 ź= z sprzężone
18 paź 15:00
Trivial:
Podstaw z = x + iy oraz ź = x − iy, a potem policz.
18 paź 15:30