Rozwiazac uklady rownan
seba3: rozwiazac uklady rownan błagam pomocy bardzo ważne musze miec na dzis wieczor prosze
a)
b)
18 paź 13:43
gwiazda: Metoda Przeciwnik współczynników
18 paź 13:44
seba3: niech mi to ktos wytlumaczy bo nie ogarniam tego drugiego przykładu
18 paź 13:48
gwiazda: |y|= y >0 a |y|=−y <0 podstawiasz wyliczasz rozumiesz?
18 paź 14:03
seba3: no wlasnie nie rozumiem
18 paź 14:08
gwiazda: | ⎧ | 2x+3y=13 | |
| ⎩ | 3x−y=3 | To był układ dla y>0
|
| ⎧ | 2x−3y=13 | |
| ⎩ | 3x−y=3 | To był dla y<0
|
18 paź 14:12
seba3: czyli kazde musze wyliczyc osobno
18 paź 14:17