iloczyn kartezjanski
szymek:

A=(−
∞,−3)∪[3,+
∞)
B=(2, +
∞)
wyznaczyc AxB=?
Czy AxB to jest ten obszar ktory zaznaczylem na czerwono? punkt [2,3]
18 paź 01:11
Jack:
dlaczego punkt? to będą dwa "prostokąty" − pomnóż kartezjańsko.
Powinieneś jeszcze dorzucić podobny kawałek (ale bez brzegu) po drugiej stronie osi OB.
18 paź 01:18
szymek: no tak dwa prostokaty, ale jak to zapisac w odpowiedzi?
18 paź 01:23
Jack:
(...,...) x () ∪ [...,...) x (...,...)

Pamiętając o tym, że (a,b)x(d,c)∊AxB postaraj się
zapisać.
18 paź 01:26
Jack:
(a,b)x(d,c) ⊂ AxB
18 paź 01:28
szymek: czyli AxB=(−
∞,−3)x(2,+
∞) U (3,+
∞)x(2,+
∞)

?
18 paź 01:32
szymek: aa i jeszcze o jedno prosze, AxR?
A=(−∞,−3)∪[3,+∞)
B=R
Jak zapisac AxR?
18 paź 01:53
szymek: ?
18 paź 20:48
szymek: ?
20 paź 08:26
szymek: ?
23 paź 22:55