znajdź wykres funkcji
oleńka: Znajdź wykres funkcji liniowej f wiedząc, że: a) f(−1)=2 i f(3)=−2 b) jej wykres przecina os OY
w punkcie o rzędnej 4, a 2 jest miejscem zerowym funkcji f. c) jej wykres przechodzi przez
punkty A=(1.2) i B=(5,6) d) jej wykres przechodzi przez punkt C=(4,3) i jest równoległy do
wykresu funkcji g(x)=3x+7 e) jej wykres jest nachylony do osi OX pod kontem 60 stopni i
przechodzi przez punkt D=(1,3) f) f nie przyjmuje wartości dodatnich i f(22)=−3
17 paź 23:04
17 paź 23:06