matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole
grzegorz192:
Oblicz pole powierzchni i objętość sześcianu wiedząc, że przekątna ma długość 4 cm. z góry bardzo dziękuję za pomoc.
17 paź 22:45
dero2005:
D
√
3
a =
=
4
3
√
3
3
V = a
3
S = 6a
2
18 paź 08:11