układy równań
K.M.L: witam mam pytanie−jak się rozwiązuje takie układy równań z wartościami bezwzględnymi w miarę
szybkim sposobem:
{3|x|+2y=1
{2x−|y|=4
?
17 paź 22:09
Godzio: Najszybciej to chyba rysując to
17 paź 22:09
K.M.L: Godzio jak Ciebie poproszę to pokażesz mi jak to zrobić tzn narysować /albo napiszesz słownie?
Resztę zadań tego typu zrobię sam, tylko przykładu mi brakowało jak coś takiego się robi.Tylko
algebraicznie umiem rozwiązać, a tej metody graficznej chciałem się douczyć.
17 paź 22:17
Godzio:

Trochę za małą skalę zrobiłem, kawałek powinno się przeciąć na (6,−8)
|y| = 2x − 4
17 paź 22:28
K.M.L: ok, dziękuje.
17 paź 22:31