pomocy
grzegorz192: Pomóżcie proszę


1)* Przekrój osiowi stożka jest równoramiennym trójkątem prostokątnym o
polu 18 cm
2
Oblicz długość krawędzi tego graniastosłupa .
2)* W graniastosłupie prawidłowym czworokątnym suma długości jego krawędzi jest równa 68 cm, a
pole powierzchni całkowitej wynosi 190 cm
2.
Oblicz długość krawędzi tego graniastosłupa.
3)*Wyznacz miarę kąta dwuściennego wiedząc,że odległość jego krawędzi jest równa 68 cm,a
pole powierzchni całkowitej wynosi 190 cm
2.
Oblicz długość krawędzi tego graniastosłupa.
4)* W trapezie równoramiennym, którego podstawy mają długości a i b ( a >b ), kąt ostry ma
miarę X, połączono odcinkami środki sąsiednich boków.
Oblicz pole powstałego czworokąta.
Wykonaj obliczenia dla: a = 10 cm, b = 6 cm i X = 45
0
Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Violetta**: HEJ KTO Z WAS MI POMOŻE Z TYM ZADANIEM



?
PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDZ Z GÓRY BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ .
W trapezie równoramiennym, którego podstawy mają długości a i b ( a >b ), kąt ostry ma miarę X,
połączono odcinkami środki sąsiednich boków. Oblicz pole powstałego czworokąta. Wykonaj
obliczenia dla: a = 10 cm, b = 6 cm i X = 450