matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
odwzorowania funkcji
syl. :
Dla dowolnego odwzorowania F:X −> Y podaj F(A) i F
−
1 jeśli: a) F(x)= 2−3x A=<0,2π> B=(0,
13
2
b)F(x)= x
2
+ x − 2 A=(0,2> B=R−{−
9
4
}
17 paź 20:42