3pkt
Róża: Dane jest równanie 2x+x2−3=0. Uzasadnij, że równanie to ma dwa rozwiązania większe od −√3
17 paź 20:36
Eta:
17 paź 20:54
Eta:
narysuj wykresy
2x=
−x2+3 miejsca zerowe g(x)=
−x2+3 to: x= −
√3 v x=
√3
17 paź 20:57
Róża: rozbiłaś to sobie na dwie funkcje, zaznaczyłaś miejsca zerowe i wierzchołęk paraboli,
narysowałaś wykladniczą ok, to kapuje

ale które punkty są rozwiązaniem tego równania?
17 paź 21:04
Eta:
Oczywiście ,że czerwone ....... bo to punkty wspólne obydwu wykresów
17 paź 21:14