matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak się rozwiązuje takie zadania?
Róża:
na wykresie funkcji y=2x
2
+3 znajdź taki punkt A, aby pole trójkąta o wierzchołkach A, O=(0,0) i B=(4,4) było najmniejsze. Wyznacz to pole.
17 paź 20:35