Funkcje
Hiromi_Ise: Uzasadnij, że funkcja określona wzorem f(x) = X2 + 2 nie ma miejsc zerowych.
Nie mam pojęcia jak się za to zabrać ,ktoś ma jakiś pomysł?
17 paź 19:43
Dawid: Wylicz delte

dla Δ<0 funkcja kwadratowa nie ma miejsc zerowych
17 paź 19:44
Hiromi_Ise: No tak, ale żeby wyliczyć delte potrzebuje danych do wzoru −b − 4ac, a nie mam ich. Poza tym
zadanie pochodzi z podręcznika z pierwszej klasy liceum, więc teoretycznie da się to rozwiązać
inaczej, tylko ja nie wiem jak
17 paź 19:47
ceaser I: y=ax2+bx+c
a=1
b=0
c=2
17 paź 19:48
Dawid: Inaczej rysować ów funkcje.
Tak jak napisał ceaser I b=0 wiec jest
17 paź 19:50
Hiromi_Ise: Ej, nic się nie myśli; wielkie dzięki za pomoc
17 paź 19:50