matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ile wynosi pochodna
piotr:
2
√
x
2
ile wynosi pochodna z
i
√
x
2
2
bardzo bym prosil zeby ktos mi to rozpisal jakos sensownie zeby sie dalo zrozumiec pozdrawiam
17 paź 19:19
pomagacz:
u
u' * v − u * v'
(
)' =
v
v
2
1
(
√
x
)' =
2
√
x
(x
2
)' = 2x
17 paź 19:38