matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz drogę??
kula:
mintowa wskazówka zegara ma długośc 6cm. Oblicz drogę jaką pokona koniec tej wskazówki w ciągu 5 min
?
11 mar 19:48
kula:
prosze o pomoc!
11 mar 19:54
Łoli:
(5/60) min= 1/12 r=6cm l=1/12*π*r=1/12*6*π=0.5π
11 mar 19:55