wartośc bewzgledna
maciej : Narysuj wykres funkcji
nie bardzo wiem jak ruszyć, a w zasadzie skończyć
y= X2 − 2IxI − 3
x=0
dla x<0
IxI = −x
y = x2 + 2x − 3
dla x≥0
IxI= x
y=x2 − 2x − 3
mam tutaj wyraźnie 2 funkcje kwadratowe i nie wiem jak to rysować
17 paź 17:34
maciej : proszę o pomoc
17 paź 17:50
Dawid: Oblicz pierwiastki i rysuj. Zaraz policze i dam szkic
17 paź 17:53
maciej :

cos takiego mi wychodzi
17 paź 17:57
Dawid:

x≥0
y=x
2−2x−3
y=(x+1)(x−3)
p=1
q=−4
x<0
y=x
2+2x−3
y=(x+3)(x−1)
p=−1
q=−4
Nie wiem czy wyrazny ale w miare mozliwosci

oczywiscie to beda parabole
17 paź 18:05
Dawid: No prosze

tylko uwzględnij dziedzine jeden tylko dla x≥0 a drugi dla x<0
17 paź 18:06
17 paź 18:14