matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze pomocy
kubusiek:
rozwiaz układ {3x−5y=16 {x−y=4
17 paź 17:11
Morrigan:
x=
−5y−16
3
−5y−16
3
−y=4
−5y−16
3
−
3y
3
=4
−8y−16
3
=4 i dalej oblicz sobie sam... inaczej się nie nauczysz liczyć
17 paź 17:24