matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
rózia:
Napisz wzór wielomianu postaci W(x)=x
4
+ax
3
+cx+d , o którym wiadomo, że jego pierwiastkami są liczby −
√
2
; −1 ; 1 ;
√
2
17 paź 16:52
Eta:
W(x)=(x−x
1
)(x−x
2
)(x−x
3
)(x−x
4
)=........
17 paź 18:43