Geometria wykreślna
marzena: Witam wszystkich. Jestem w technikum i posiadam oto zadanie . Geometria wykreślna narysuj
proste posiadając dane: A=X Y Z B=X Y Z
3 1 2 −2 −1 3
jak to narysować?
17 paź 16:43
Trivial: Po prostu? Mając dwa punkty prowadzisz przez nie prostą i już.
17 paź 16:49
marzena: tak lecz nie rozumiem po co te Z
17 paź 16:49
Trivial: W trzech wymiarach trzeba narysować.
17 paź 16:50
marzena: nie zgadzam się, może to Z jest wektorem który oddziela 1 prostą od drugiej?
17 paź 16:52
Trivial: To standardowe oznaczenie trzeciej współrzędnej. Trzeba narysować w trzech wymiarach.
17 paź 16:53
marzena: niestety zadanie znajduję się w książce i wychodzi " 2D"
17 paź 16:54
Trivial: ...
17 paź 16:55
kika: jakie to kąty wypukłe a jakie wklęsłe? pytanie z klasy 5 więc chyba łatwe.
17 paź 16:57
marzena: znalazłem podobne zadanie i trzeba wyjkonać takie działanie a=A*B. Wydaje mie się że trzeba
narysować dwie proste, znależć A prim i B prim i połączyć je między sobą prostą
17 paź 17:00