?
Patryk: Czy dobrze ?
liczby x,y,z tworzą monotoniczny ciąg geometryczny . podwójna suma pierwszej i drugiej liczby
jest równa sumie drugiej i trzeciej liczby ,a suma tych trzech liczb jest równa 77 . Wyznacz te
liczby
x=a
1,y=a
2,z=a
3
| ⎧ | 2(a1+a2)=a2+a3 | |
| ⎩ | a1+a2+a3=77 |
|
17 paź 16:29
Patryk: ?
17 paź 18:47
agata: Potrzebne jest trzecie równanie y2=xz
17 paź 18:51
Dawid: No tak dobrze. Plus wzor na srodkowy wyraz ciagu geo
17 paź 18:51
ania: wszystko zle niestety
17 paź 18:56
ania: zaraz podam co i jak
17 paź 18:57
Patryk: czekam
17 paź 19:31
Patryk: kto ma racje ?
17 paź 19:31
Dawid: Ja osobiście nie widzę w tym co napisane wyżej nic złego
17 paź 19:32