funkcja
maciej : Narysuj wykres
y= 2 IxI − Ix + 1I − 2
17 paź 15:30
krystek: Musisz ustalić przedziały xe(−∞,−1)U <−1,0)U <0,∞)
I teraz otrzymujesz trzy przypadki
1 gdyxe(....) to y=...
2 gdy xe<...)y=..
3 gdy xe<...) to y=
Korzystasz z def wartości bezwzględnej
17 paź 15:42
maciej : ok biorę się za liczenia i zaraz dam do sprawdzenia
17 paź 15:44
krystek: ok pamiętasz jak opuszczamy wartośc bezwzględną?
17 paź 15:47
maciej :

x=0 x+1=0
x= −1
1 dla x < −1, x∊ (−
∞, −1)
y=2*(−x)−[−(x+1)] − 2
y= −x − 1
2 dla −1≤x<0, x∊<−1,0)
y=2*(−x) − (x + 1) − 2
y= −3x − 3
3 dla x≥0, x∊<0,
∞)
y=2x − (x + 1) − 2
y= x − 3
17 paź 15:56
maciej :

−x − 1, x∊ (−
∞, −1)
y= −3x − 3, x∊<−1,0)
x− 3. x∊<0,
∞)
Tabelka
x −2 −3 −4
−x−1 1 2 3
x −1 −0,5
−3x−3 0 −1,5
x 0 1 2
x−3 −3 −2 −1
17 paź 16:02
maciej : czy tak
17 paź 16:03
krystek: Tak !
17 paź 16:05
maciej : jeeee zajebisty jestem


Dzięki za pomoc
17 paź 16:05
krystek: Ten jeden wyraz nie podoba mi sie .
17 paź 16:06