potegowanie i pierwiastkowanie
maja: Oblicz:
17 paź 14:50
maja:
17 paź 15:04
Stachu: tam jest razy czy x ( iks ) ?
17 paź 15:10
maja: razy i w pierwszym przykladzie jest pomylka zamiast 41/5 musi byc napisane 41,5
17 paź 15:12
Stachu: | √8 * √32 | | √256 | | 16 | |
| = |
| = |
| = 2 |
| √43 | | √64 | | 8 | |
17 paź 15:21
maja: stachu mam pytanie a co z 41,5 i 81/2 gdzie sie to podzialo
17 paź 15:25
Stachu: 41,5= 4112= 432= √43
81/2 = √8
17 paź 15:28
maja: aha i tak nic nie kumam
17 paź 15:32
17 paź 15:36
maja: dzieki
17 paź 15:44