Funkcja
Diana: narysuj wykres funkcji określonej w zbiorze D. wyznacz zbiór wartości funkcji f, jeśli:
f(x)=x+2 D=[−∞,3]
17 paź 12:51
krystek: Czy to y=x+2?
17 paź 13:09
Diana: f(x)=x
++2
( ten mały plusik przy x to do...kwadratu +2
17 paź 13:29
krystek: f(x)=x2 ?
17 paź 13:32
Diana: f(x)=x2+2
17 paź 13:36
krystek: kreślisz parabolę tylko w tej dziedzinie
Zapisuj poprawnie D=(−∞,3> czy D=(−∞,3) ?
17 paź 13:44
Diana: D=<−∞,3>
17 paź 13:51
Diana: f(x)=x2+2 D=<−∞,3>
f(3)=32+2=9+2=11 ?!
y=<2,+∞)
17 paź 16:17
krystek:

Tylko zaokrąglij ,aby to była parabola i ona przyjmuje wartości od <2,
∞)
17 paź 16:25
krystek: A dla x=3 przyjmuje wartośc 11 − jak wyliczyłas!
17 paź 16:27
Diana: 
?
17 paź 16:36
Iza: Wyznacz dziedzinę funkcji f, jeśli:
f(x)=
√x−8
9 paź 12:23
askap182: wyznacz dziedzinę funkcji f jeśli f(x)=x−3/|x|−4
8 sty 16:41