fizyka- ruch po okręgu.
Pepsi2092: Oblicz, ile obrotów wykona płyta kompaktowa obracająca się z częstotliwością 8 Hz, jeśli czas
trwania odtarzanego utworu jest równy 4 minuty i 20 sekund (według danych zamieszczonych na
płycie).
f=8Hz
T=
1f
T=
18
4min 20s= 260s x
obrs=260*8=2080
obrs
Sprawdzi ktoś i napisze czy dobrze?
17 paź 01:55
hwdtel i Zen64:
"Niech ryczy z bólu ranny łoś,zwierz zdrów przebiega knieje
Ktoś nie śpi ,aby spać mógł ktoś,to są zwyczajne dzieje"
07 zgłoś się!zadyma pod latarnią!
17 paź 09:25
b.: dobrze
17 paź 09:58