rozwiaz nierownosc
spaceinvaderr: x3 − 3x − 2 ≤ 0
16 paź 22:52
Trivial:
| | −3 | | 2 | |
Δ = ( |
| )3 + (− |
| )2 = 0. |
| | 3 | | 2 | |
x = 2
3√2/2 = 2.
16 paź 22:54
Dawid: Mógłbyś podać sensowny link do tego wzoru i sposobu rozwiazania jeśli ów istnieje? W szkole
mnie jak na razie tego nie naucza moze na studiach
16 paź 22:57
16 paź 22:58
Eta:

x
3−3x−2=(x+1)
2(x−2)
(x+1)
2(x−2)≤0
x€ .............
16 paź 22:59
ICSP: Trivial widzę że zaczynasz świrować po woli

Jak nas będzie dwóch to już
Eta nas nie ogarnie
16 paź 23:02
n1epc0: x3 − 2x − x − 2 ≤ 0
x(x2−1)−2(x−1) ≤ 0
(x−2)(x−1)(x+1) ≤ 0
x∊(−∞:−1)∪(1:2)
16 paź 23:03
Trivial:
Tak. Świruję po woli. Tego typu zadań są miliony na forum, ludzie nawet nie szukają.
16 paź 23:03
Eta:
@ n1epc0
(x−2)(x−1)(x+1) ≠ x3−3x−2
16 paź 23:07
spaceinvaderr: oczki już bolą szukać − to mała część dużego zadania, na którą już nie mamy mocy
16 paź 23:07
Tad:
albo: x
3−x−2x−2≤0
x(x
2−1)−2(x+1)≤0 ... itd
16 paź 23:11