matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójkąty
Gosia:
Dane są punkty A = (-2, 6), B = (-1, -1), C = (3,1). a) Zbadaj, nie posługując się rysunkiem, czy trójkąt ABC jest rozwartokątny. b) Oblicz pole trójkąta ABC
11 mar 19:20
Basia:
patrz post Jolka
11 mar 20:34