funkcja
Maciek : Funkcja f jest określona wzorem f(x)=−x2+4x−3.
a) znajdź punkt przecięcia wykresu funkcji z osią OY
b)oblicz współrzędne wierzchołka paraboli będącej wykresem funkcji f
c) naszkicuj wykres funkcji
16 paź 22:17
Dawid: a) x=0
y=−3
b)
o ile mnie pamięc nie myli:
c) zaznacz p i q i punkty im wiecej tym dokładniej
16 paź 22:26
Maciek : znaczy się a mógłby kto mi powiedzieć jak to jest z tym podpunktem a
16 paź 22:28
Dawid: Funkcja przetnie się z osi OY wtedy gdy x =0 podstawiasz jako x zero i oblaczasz współżędna y
16 paź 22:30
Maciek : ok dzięki wielkie
16 paź 22:31