prosze o pomoc
pawełek: proste l i k sa prostopadłe i l:3x+9y+6=0 k:y=ax+b. Ile wynosi a?
16 paź 22:17
amylaz: a=3
16 paź 22:20
pawełek: a jak to policzyc?
16 paź 22:32
16 paź 22:33
16 paź 22:33
kachamacha: można tak:
sprowadź do postaci kierunkowej i potem zastosuj warunek a1*a2=−1
16 paź 22:33
16 paź 22:33
Jack:

?
16 paź 22:34
Dawid: z własności prostopadłości prostych w układzie współżędnym.
a
1*a
2=−1
a więc
16 paź 22:35
Jack:
rz − oczy bolą...
16 paź 22:35
Eta:
16 paź 22:36
Dawid: Przepraszam... pózno już mózg nie ten sam
16 paź 22:36