równania
maciej : x3 + 2x = 8
16 paź 20:19
Jolanta: dla x3 nie wychodzi mi,moze jest x2
16 paź 20:24
olka: x( x2 + x) = 8
x−8=0
x=8
x2 + x = 0
x3 = 0
x=0
16 paź 20:27
maciej : na pewno x3
tez mi nie wychodzi więc napisałem tutaj
16 paź 20:28
krystek: ?
16 paź 20:29
Trivial:
Ten wielomian nie ma pierwiastków wymiernych.
16 paź 20:29
ICSP: wzory Cardano powitajmy dziś
16 paź 20:29
ICSP: Trivial masz okazje się wykazać
16 paź 20:30
krystek: olka a to co?
16 paź 20:30
Trivial:
Wyjdzie kosmos. Nie chce mi się.
16 paź 20:30
Trivial:
Albo... Policzę, jeśli potem sprawdzisz, czy mój wynik działa.
16 paź 20:32
Jack:
mam pomysł... dajcie chwilę
16 paź 20:32
ICSP: | | 3√2(18 + √330) | | 3√4 | |
x = |
| − |
| |
| | 3√9 | | 3√2(18 + √330) | |
Jaki tam kosmos

Wolfram rządzi
16 paź 20:34
Trivial:
ICSP, nawet przepisać nie potrafisz.
16 paź 20:34
ICSP: gdzie się machnąłem?
16 paź 20:36
ICSP: zamiast 2 to powinno być 3 w dolnym pierwiastku
16 paź 20:37
Jack:
kurcze, jednak nie

Myślałem że na szybko wymyśliłem podstawienie...
16 paź 20:38
16 paź 20:41
Jack:
hehe, hmm nie powiem, żebym był blisko
16 paź 20:42