matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
określ dziedzinę funkcji
Gabi:
Określ dziedzinę funkcji: a) y=e
1
x+5
b) y= 2
x
3
−1
3
√
x+3
c) y=2
√
x
+
ln(x
2
+x+1)
d) y=
√
ln(x
2
−4)
e) y=e
−
√
x
4
−x
1−x
f) y=
3+logx
Bardzo proszę o rozwiązanie, bo tak skomplikowanych działań nie potrafię zrobić.
16 paź 18:50