matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica ciągu
tuska:
oblicz granice ciągu o wyrazie ogólnym a
n
=2n
4
−n
3
16 paź 18:49
agata:
1
lima
n
=n
4
(2−
)=
∞
(4−0)=
∞
n
n→
∞
16 paź 19:37
agata:
Zamiast 4jest 2.
16 paź 19:38