matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wzor
kokos:
napisz wzor funkcji liniowej: A(-√2,0) oraz B (3√2,16)
11 mar 18:23
Mickej:
postać funkcji liniowej y=ax+b gdzie nasze x i y to nic jak współrzędne punktu pierwsza x a druga y więc 0=-
√
2
a+b 16=3
√
2
+b rozwiąż taki układ równań
11 mar 18:36