usuń niewymiernosc z mianownika ;)))
julka ;p:
16 paź 17:10
Rodney: musisz pomnozyc przez to co masz w mianowniku czyli
√3
i mianownik i licznik pomnoz razy
√3 i uzyskasz wynik

w b tak samo
16 paź 17:12
julka ;p: no własnie mnożę i mnożę i mi wgl wynik nie chce wyjść ;<
16 paź 17:12
julka ;p: prosze o rozpisanie całego działania
16 paź 17:14
kachamacha: dziewczyno−spróbuj sama.wczoraj już taki temat był

!
16 paź 17:17
Rodney: | √6 + √3 | | (√6 + √3)*√3 | | √6*√3 + √3*√3 | | √18 + 3 | |
| = |
| = |
| = |
| |
| √3 | | √3*√3 | | 3 | | 3 | |
16 paź 17:17
julka ;p: ale ja próbuje , kilka godzin siedzę nad tym i nic. nie wychodzi mi wynik . dlatego prosze o
rozwiazanie
16 paź 17:18
Rodney: no to ja ci pokazalem i sprobuj tak z b)
16 paź 17:18
16 paź 17:20
julka ;p: | | 3√50+ 3 3√100 | |
w b musi wyjsć wynik √2+1 a w c 2 |
| |
| | 10 | |
16 paź 17:21
julka ;p: jak nie chcesz to nie pisz. mi łaski nie robisz.
16 paź 17:21
julka ;p: a ja poprostu napisałam inna buźkę przy nicku .
16 paź 17:22
julka ;p: w c ta 2 powinna byc przed 3√50
16 paź 17:22