pomocy :(
nikita: 1. ile liczb pierwszych spełnia nierówność x(x+5)≤150?
2. wykres funkcji f(x)=x2−625 ma punkt wspólny z prostą o równaniu
:a) y=25x b) y=625 c) y=−25x d)y=−625
16 paź 16:18
agata: jeden punkt wspólny ma z prostą y=−625, a z pozostałymi po 2.
16 paź 16:22
nikita: do tego pierwszego zadania mam takie odpowiedzi:
4, 5, 1 lub żadna
16 paź 16:23
agata: zad.1.Rozwiąż nierówność
x2+5x−150≤0
Δ=625
x1=−15, x2=10
x∊<−15,10>
Z tego zbioru wypisz liczby pierwsze i policz ile ich jest.
16 paź 16:27
agata: Odp. 4 Są to liczby 2,3,5,7.
16 paź 16:29
nikita: dziękuje Tobie bardzo
16 paź 16:30